Naturperlen Sjøholt

Sjøholt er en naturperle på Sunnmøre. Sentrum ligger omkranset av spektakulære fjell og har en mektig utsikt utover Storfjorden. Sjøholt ligger mellom Ålesund og Molde, i fylket Møre og Romsdal. Herfra er det kort vei til andre kjente turistmål som Trollstigen, Trollveggen, Valldal, Geiranger, Atlanterhavsveien og Runde. Sjøholt er derfor et naturlig stopp på veien og et flott utgangspunkt for å gå fra fjord til fjell via den kjente Postveien.

Hele året byr området rundt Sjøholt på rekreasjon og opplevelser i en rik og variert natur. Om sommeren finner du fine badesteder ved sjøen og mange turstier. Om vinteren kan du ta turen til Ørskogfjellet skisenter eller boltre deg i snødekt natur.

Stikk UT! viser deg godt markerte stier til fotturer i området, enten du ønsker korte turer i skog og mark eller krevende toppturer. Vi tilbyr også lokale guider etter ønske. Sjøholt har dessuten mye urørt terreng for deg som liker å utforske på egen hånd.

Sjøholt har også campingplass, B&B, småbåthavn og turistkontor. Stedet byr på flere unike matvarebutikker og spisesteder. Du finner også bruktbutikk, trevarehandel, postkontor, bank og bensinstasjon.