Se & gjøre

Offbeat Adventures

We will take you off the beaten tracks in the fjords. With us you will experience the fjords, the nature and the real soul of the locals.

Stikk ut

Stikk UT! er Norges beste turtrim, og det er mange spennende turer i hele kommunen.

Morotur

Enda flere turer i hele kommunen (mer enn 40), fra lettere til krevende turer. Her finner du også en oversikt av skiturer i Ørskog.

Ørskog kirke

Ørskog kirke er en langkirke i tre fra 1873. Ørskog kirke har ingen altertavle, men det står en Kristusfigur på alteret. Store, fargerike glasmalerier.

Måsøyra

Aktivitetspark. En flott samlingssted for hele familien, med en fantastisk utsikt og rom for trening og lek! Med treningsapparater, balanse- og aktivitetsapparater og utemøbler.

Badeplasser

Det er mange fine badeplasser i Sjøholt, blant annet ved Måsøyra Aktivitetspark, Prestefjøra, Sjøholtstranda, Skråvika og i Solnørdalselva.

Ørskogfjell Skisenter

Ett flott skianlegg for hele familien, sentralt i fylket mellom Vestnes og Sjøholt.

Sjøholt Hotell

Sjøholt Hotell midt i sentrum ble åpnet i 1887. Hotellet brann ned i 1900, og nybygget som står i dag var klart i 1901. Dagens hotell er en bygning i sveitserstil. Bygningen er i privat eie og ikke i bruk som hotell. Fredet av Riksantikvaren.

Postveien

Denne delen av den trondhjemske postveien går fra Sjøholt til Ørskogfjellet og starter ved Ørskog kyrkje. På første delen av turen går man bare delvis der postvegen gikk.

Fritidsfiske

Ørskog har tre dalfører med elver; Ørskog-, Vaksvik- og Solnørvassdraget. Gode muligheter for sportsfiske. Storfjorden, som går ned til ei dybde på 700 meter, er også fiskerik.

Hestriding

Rideferier på islandhest på Ørskogfjellet. Stall Kjellbotn’s tilbyr blant annet rideleir og rideferie, timesturer, halv-, heldags- eller helgeturer.